Neodolateľné rezy „Fantázia“ ktoré sa skladajú zo 4-och vrstiev. Hotové sú skôr, ako zovrie voda na kávu

Veľmi mám rada tento zákusok, pravda je taká že hneď ako ho pripravím sa zje, u nás ho má rád každý.

Prísady / 8 porcií

  • 6 vajec
  • 5 dl kyslej smotany
  • 3 bal van cukru
  • 80 g želatíny
  • 2 dl malinového sirupu
  • 1,5 dkg nesladeného kakaa
  • 7 dl vody
  • 15 pl práškového cukru

Príprava

Prvá vrstva vrstva:

  1. Oddelíme žltka, pridáme k ním jeden sáčok vanilkového cukru a 5 polievkových lyžíc práškového cukru.
  2. Bielka vyšľaháme a pridáme ich k žĺtkom. Medzitým si dáme variť 1,5 dl vody a pridáme do nej želatínu. ( jeden balík stačí, 20 g)
  3. Počkáme kým trošku vychladne a primiešame ju k vajíčkovej zmesi. Nalejeme do formy. (plech s vysokými bokmi alebo jánská misa). Položíme do chladničky stuhnúť.

          Druhá vrstva

  1. druhá vrstva sa pripravuje rovnako ako prvá, s tým rozdielom, že pred želatínou pridáváme kakao. Rozmiešame a naleje na stuhnutú prvú vrstvu. Dáme do chladničky.

 

          Tretia vrstva

  1. V miske zmiešame 5 dl kyslej smotany, 5 pl práškového cukru a jedno balenie vanilkového cukru. Želatínu rozpustíme v 1,5 dl vode a pridáme do hotovej zmesi. Samozrejme že želatínu pred pridaním necháme zovrieť a počkáme kým trošku vychladne a ak ju pridáme.
  2. Z chladničky vyberieme hotové 2 vrstvy a nelejeme na nich tretiu. Vrátíme do chladničky.

          Štvrtá vrstva

  1. Do štvrtej vrstvy potrebujeme malinový sirup ( môžete pridať aj inú príchuť) 2,5 dl vody a 20 g želatíny.
  2. Vodu necháme zovrieť, pridáme želatínu a sirup. Pri poslednej vrstve treba dávať pozor aby sme ju nenalievalin príliš horúcu, môže sa stať že sa ostatné vrstvy rozpustia. Počkáme kým vychladne na vlažnú a nalejeme na ostatné vrstvy. Vrátíme do chladničky.
Back To Top