Ako pripraviť zemiaky, aby ste si ich chuť pamätali čo najdlhšie? Ponúkneme vám recept, s ktorým tento pocit a chuť určite zažijete!
Potrebujete:
- 1 kg nových zemiakov
- 150 g slnečnicového oleja
- 1 zväzok zelenej cibuľky
- 1 zväzok kôpru
- 4-5 strúčikov cesnaku
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Do hlbšej panvice si nalejte slnečnicový olej a nechajte ho rozohriať na miernom plameni.
- Prelisujte cesnak a vložte ho do rozpáleného oleja.
- Umyte si zemiaky, ak máte veľké, nakrájajte si ich na menšie kúsky.
- Keď dostane cesnak zlatistú farbu, vyberte ho z panvice.
- Pridajte do panvice zemiaky, aby nasiakli cesnakovú príchuť.
- Umyte si kôpor a cibuľu a obe ingrediencie nakrájajte najemno.
- Keď uvidíte, že spodná strana zemiakov je pečená, premiešajte ich.
- Pripravujte ich pod pokrievkou 2-3 minúty.
- Keď budú zemiaky dostatočne mäkké, osoľte ich a odstráňte panvicu z ohňa.
- Zemiaky vložte do hlbokej misy, no tesne pred tým z nich odstráňte prebytočný olej.
- Posypte ich nasekanými bylinkami a podávajte!