Orechovým koláčom sa nedá odolať, dnes vám ukážem náš obľubený!
Prísady:
Na cesto:
- 30 dkg hladkej múky
- 12 dkg masti alebo margarínu
- 12 dkg práškového cukru
- 3 vajíčka
- 1 bal prášku do pečiva
- kôra z 1 citrón
Plnka:
- 25 dkg mletých vlašských orechov
- 15 dkg cukor
- pena z 3 bielkov
- 3 pl mlieka
Príprava:
Zapni si rúru na 175°C. Suroviny na cesto zmiešame, cesto si rozdelíme na dve časti. Jednu časť vyváľkáme. Položíme na vymastený plech.
Potrieme marhuľovým džemom a potrieme plnkou. Druhú polovicu cesta nastrúháme na plnku a dáme piecť. Na 170°C pečieme 15-20 min. Dobrú chuť.
Recept od : Jarky Bugovej.