Prísady:
Cesto:
- 6 vajec
- 6 pl práškového cukru
- 1 dl oleja
- 6 pl hladkej múky
- ½ bal prášku do pečiva
- 2 pl kakaa
Plnka:
- 25 dkg rama margarínu
- 20 dkg práškového cukru
- 6 dl mlieka
- 2 bal práškového smotanového pudingu
- 1 pl kakaa
- 1 pl kapúčína v prášku
Poleva:
- čokoládová poleva
- 15 dkg čokolády
- 1 pl oleja
Príprava:
Cesto: žĺtky vymiešame s cukrom na svetlú penu, pomaly prilievame olej, pridáme prášok do pečiva, preosiatu múku s kakaom a nakoniec primiešame tuhý sneh z bielkov. Pečieme na papierom vyloženom plechu, v predohriatej rúre na strednej teplote.
Krém: margarín vyšľaháme s cukrom do peny, uvaríme puding a po vychladnutí dobre zmiešame s margarinom. Rozdelíme na dve časti.
Jedna polovica ostane biela, do druhej primiešame kapučínový prášok a kakao. Na cesto natierame najprv biely a potom tmavý krém. Vrch polejeme čokoládou. Recept je na 23×38 veľký plech. Chutí výborne oplatí sa vyskúšať.
Recept od Janky Feldekovej