Kapucíner rezy, po prvom ochutnaní sa stali našimi obľúbenými, nikdy ich nie je dosť!

Prísady:

Cesto:

  • 6 vajec
  • 6 pl práškového cukru
  • 1 dl oleja
  • 6 pl hladkej múky
  • ½ bal prášku do pečiva
  • 2 pl kakaa

Plnka:

  • 25 dkg rama margarínu
  • 20 dkg práškového cukru
  • 6 dl mlieka
  • 2 bal práškového smotanového pudingu
  • 1 pl kakaa
  • 1 pl kapúčína v prášku

Poleva:

  • čokoládová poleva
  • 15 dkg čokolády
  • 1 pl oleja

Príprava:

Cesto: žĺtky vymiešame s cukrom na svetlú penu, pomaly prilievame olej, pridáme prášok do pečiva, preosiatu múku s kakaom a nakoniec primiešame tuhý sneh z bielkov. Pečieme na papierom vyloženom plechu, v predohriatej rúre na strednej teplote.

Krém: margarín vyšľaháme s cukrom do peny, uvaríme puding a po vychladnutí dobre zmiešame s margarinom. Rozdelíme na dve časti.

Jedna polovica ostane biela, do druhej primiešame kapučínový prášok a kakao. Na cesto natierame najprv biely a potom tmavý krém. Vrch polejeme čokoládou. Recept je na 23×38 veľký plech. Chutí výborne oplatí sa vyskúšať.

Recept od Janky Feldekovej