Šalát z póru, grilovaného kuracieho mäsa a syra. Stačí pomiešať a perfektný obed je na svete!

Tento šalát je najlepší poriadne vychladený. Ide hlavne o syr, ktorý pri vyšších teplotách zmäkne.

Nielen teplota, ale aj kvalita ingrediencií sú v tomto recepte rozhodujúce. Je samozrejme nutné milovať aj túto kombináciu potravín.

 

  • 1-2 grilované kuracie prsia
  • 1 sklíčko kukurice
  • 1 veľký pór
  • 150 g žltého tvrdého syra
  • 1-2 lyžice majonézy
  • 3 lyžice hustej smotany alebo jogurtu
  • soľ, čierne korenie, štipka cukru

Kuracie prsia bez kože nakrájame na malé kocky, pór na polmesiačiky a v sitku ho zalejeme vriacou vodou. Syr nastrúhame nahrubo. Všetky suroviny vrátane kukurice zmiešame spolu.

Majonézu zmiešame so smotanou, dochutíme soľou, čiernym korením a štipkou cukru. Pridáme do šalátu a dôkladne premiešame. Pred podávaním necháme pár hodín v chladničke.

Zdroj: smakinatalerzu.pl