Ideálny závin – menej cesta, viac maku! Chutí ako počas detstva od vašej babičky

Všetci sme zbožňovali návštevu našich starých mám, pretože sme vedeli, že má pre nás prichystané niečo dobré pod zub. Dnes vám ponúkneme ideálny makový závin, ktorý vás ohromí svojím tenkým cestom a bohatou náplňou.

маковый рулет из дрожжевого теста

Ingrediencie

  • 500 g lístkového cesta
  • 250 g maku
  • 250 ml mlieka
  • 300 g medu
  • 7-8 PL cukru
  • 100 g masla
  • 1 vajce

Postup

  1. Pripravené cesto si vyvaľkajte s menším množstvom múky. Optimálna hrúbka cesta je 1 cm.ароматный маковый рулет
  2. Suchý mak si zalejte vriacou vodou, a nechajte ho povariť pár minút.маковый рулет быстро
  3. Potom si mak preceďte cez sitko a spojte ho s cukrom. Hotovú zmes pretlačte cez mlynček na mäso.начинка в маковый рулет
  4. Makovú zmes si premiestnite do hlbokého hrnca, pridajte k nej med, maslo a premiešajte.
  5. Hrniec si položte na slabý plameň, postupne k nemu prilievajte horúce mlieko a nechajte variť, až kým vám nevznikne sypkejšia konzistencia. Maková plnka je pripravená.
  6. Plnku si rovnomerne rozotrite po celej ploche cesta a zaviňte si závin po pozdĺžnej strane cesta.маковый рулет в духовке
  7. Vytvorený závin si položte na vymastený plech a nechajte ho odpočinúť 10-15 minút.
  8. Povrch koláča potrite vaječným žĺtkom a vložte ho do rúry predhriatej na 180-190 stupňov.маковый рулет дрожжевого теста
  9. Pečte 25-30 minút, v závislosti od vašej rúry.маковый рулет еда

Závin môžete posypať práškovým cukrom alebo škoricou – po čom vaše srdce túži. Maková plnka bude dokonalá ak do nej pridáte hrozienka, orechy alebo napríklad sušené marhule.

Makový závin je ideálny nielen na oslavu či sviatky, ale aj kedykoľvek inokedy v roku. Prajeme vám dobrú chuť! 

Podeľte sa o tento recept aj s vašimi priateľmi na Facebooku.

zdroj:takprosto.cc

Back To Top