Zabudnite na suché zemiaky. Cesnakové zemiaky pečené v rúre sú najlepšou prílohou

Príloh existuje nespočetné množstvo a môžete si vybrať ku každému mäsu inú. Pokiaľ vás ale už tradičná úprava zemiakov, alebo ryža nudí a radi by ste svoj tanier oživili, vyskúšajte vynikajúce opekané zemiaky.

Recept je veľmi jednoduchý a nenáročný, pretože všetku prácu za vás urobí rúra. Vy sa tak môžete medzitým venovať príprave mäsa, alebo si odpočinúť. Iste si tento spôsob prípravy zemiakov obľúbite.

zloženie

1 kg zemiakov (stredná veľkosť)
3 strúčiky cesnaku
3 lyžice oleja
zelené fazule alebo kôpor
soľ
korenie
Príprava

Olúpte zemiaky, umyte ich a umiestnite do veľkej misky. Olúpte cesnak a rozdrvte ho. Tiež umyte list petržlenu a nakrájajte ho na malé kúsky. Zmiešajte olej, cesnak, petržlen, korenie a nalejte na zemiaky, dobre premiešajte. Umiestnite zemiaky do vrecka na pečenie a vložte vrecko na plech. Pečte v predhriatej rúre pri 200 stupňoch cca. 1 hodinu. Dobrú chuť!

Back To Top