Za pol hodiny sú na stole. Do receptu na špagety sme pridali jednu slovenskú surovinu, vďaka ktore sú ešte lepšie

Dnes vám prinášame recept na Carbonara špagety, ktoré sú tradičným talianským jedlom, sú veľmi chutné a raz dva hotové. My sme trošku zmenili originálný recept, pridávame cesnak aj smotanu aby bolo toto fantastické jedlo ešte krémovejšie a chutnejšie.

Prísady:

  • 300 g špagiet
  • 100 g oravskej slaniny alebo šunky
  • 4 žĺtky
  • 100 ml smotany
  • 50 g strúhaného syra
  • 1 strúčik cesnaku
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • čierné mleté korenie

Príprava:

Slovenskú slaninu alebo šunku nakrájáme na tenké pásiky, cesnak pretlačíme, vňaťku nakrájáme nadrobno. Slaninu opražime asi dve minúty na panvici, pridáme roztlačený cesnak a trošku opečieme.

Pridáme vňaťku, dobre premiešame a odstavíme. Metličkou vyšľaháme žĺtka, smotanu, syr a soľ. Špagety uvaríme v slanej vode a scedíme. Špagety vložíme do hlbšieho hrnca, pridáme slaninu a vajíčkovú zmes. Dobre premiešame a uvaríme. Pred podávaním posypeme špagety parmezánom a nadrobno nakrájanou vňaťkou. Dobrú chuť!