Dnes vám prinášame recept na Carbonara špagety, ktoré sú tradičným talianským jedlom, sú veľmi chutné a raz dva hotové. My sme trošku zmenili originálný recept, pridávame cesnak aj smotanu aby bolo toto fantastické jedlo ešte krémovejšie a chutnejšie.
Prísady:
- 300 g špagiet
- 100 g oravskej slaniny alebo šunky
- 4 žĺtky
- 100 ml smotany
- 50 g strúhaného syra
- 1 strúčik cesnaku
- petržlenová vňať
- soľ
- čierné mleté korenie
Príprava:
Slovenskú slaninu alebo šunku nakrájáme na tenké pásiky, cesnak pretlačíme, vňaťku nakrájáme nadrobno. Slaninu opražime asi dve minúty na panvici, pridáme roztlačený cesnak a trošku opečieme.
Pridáme vňaťku, dobre premiešame a odstavíme. Metličkou vyšľaháme žĺtka, smotanu, syr a soľ. Špagety uvaríme v slanej vode a scedíme. Špagety vložíme do hlbšieho hrnca, pridáme slaninu a vajíčkovú zmes. Dobre premiešame a uvaríme. Pred podávaním posypeme špagety parmezánom a nadrobno nakrájanou vňaťkou. Dobrú chuť!