Jedlo pre celú rodinu a návštevu. Pečená vidiecka bravčová krkovička s cibuľou a hubami. Tak jemná, že sa rozpadá na jazyku

Je to naozaj bohatý a veľký kus mäsa s chutnými a aromatickými surovinami. Je ľahký a rýchly na prípravu, vyžaduje iba dlhšie pečenie.

Túto krkovičku možno servírovať ako teplý obed, ale aj na studeno nakrájanú na tenké plátky. Je ho dosť, takže bude aj na dva dni!

Ingrediencie:
1,80 kg bravčovej krkovičky
kurkuma
sladká paprika
ostrá paprika
muškátový oriešok
rozmarín
majorán
ligurček
čierne korenie
soľ
2 lyžice horčice
4 lyžice oleja
10 zrniečok čierneho korenia
4 zrniečka nového korenia
1 bobkový list
10 dkg cibule
10 dkg húb
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica oleja
2 lyžice sušenej zeleniny bez soli

Príprava:

Krkovičku umyjeme a ošúpeme. Preložíme ju do väčšieho pekáča a pridáme kurkumu, sladkú a ostrú papriku, muškátový oriešok, rozmarín, majorán, sušený ligurček, namleté čierne korenie, soľ a horčicu, olej, zrnká čierneho korenia, nového korenia a bobkový list. Týmto všetkým potrieme mäso, ktoré prikryjeme a vložíme do chladničky.

Na druhý deň ošúpeme cibuľu a nakrájame ju na štvrťky. Podobne aj huby, ktoré s cibuľou položíme na mäso, ktoré potrieme olejom a posypeme sušenou zeleninou.

Mäso vložíme v pekáči do rozohriatej rúry a pečieme okolo 130 minút na teplote 175 °C.

Podávajte so zemiakmi i ľubovoľnou zeleninou.

Dobrú chuť.