Je to naozaj bohatý a veľký kus mäsa s chutnými a aromatickými surovinami. Je ľahký a rýchly na prípravu, vyžaduje iba dlhšie pečenie.
Túto krkovičku možno servírovať ako teplý obed, ale aj na studeno nakrájanú na tenké plátky. Je ho dosť, takže bude aj na dva dni!
Príprava:
Krkovičku umyjeme a ošúpeme. Preložíme ju do väčšieho pekáča a pridáme kurkumu, sladkú a ostrú papriku, muškátový oriešok, rozmarín, majorán, sušený ligurček, namleté čierne korenie, soľ a horčicu, olej, zrnká čierneho korenia, nového korenia a bobkový list. Týmto všetkým potrieme mäso, ktoré prikryjeme a vložíme do chladničky.
Mäso vložíme v pekáči do rozohriatej rúry a pečieme okolo 130 minút na teplote 175 °C.
Podávajte so zemiakmi i ľubovoľnou zeleninou.
Dobrú chuť.