Krtkova torta je veľmi známym a obľúbeným dezertom. Ak by ste si ho chceli doma pripraviť, určite vyskúšajte nasledujúci jednoduchý recept, vďaka ktorému vykúzlite lahodnú jemnú tortu s banánmi.
Je to tiež šikovný spôsob, ako dodať telu vitamíny, pretože banán obsahuje horčík, vápnik, železo, fosfor a draslík. Vďaka roztomilej podobe krtkovej kôpky si iste radi dajú aj deti. Iste si všetci pochutnáte.
zloženie cesta
200 g múky
160 ml mlieka
100 g cukru
2 vajcia
80 ml oleja
2 lyžičky prášku do pečiva
40 g kakaa
náplň
300 g tvarohu
250 ml mlieka
100 g cukru
10 g želatíny
4-5 banánov
Príprava
Zmiešajte všetky ingrediencie cesta do hladkej zmesi. Nalejte ju do formy s priemerom 23 cm a pečte pri 180 stupňoch 35-40 minút.
Zmiešajte želatínu s mliekom a nechajte ju 30 minút stáť. Potom zmes zohrejte, kým sa želatína úplne nerozpustí.
Zmiešajte tvaroh s cukrom a mliekom a postupne prilejte želatínu.
Cesto vydlabte a ponechajte len spodok torty.
Na cesto naskladajte nakrájané banány a navrstvite tvarohový krém do tvaru kopčeku.
Vydlabaným cestom posypte povrch tak, aby tvaroh nebol vidieť.
Nechajte tortu stuhnúť v chladničke a môžete podávať.