Ak hľadáte inšpiráciu, čo pripraviť ako ľahký, a napriek tomu vynikajúci nedeľný obed, môžete vyskúšať práve tento recept. Jedná sa o jemné a diétne kuracie mäso, ktoré je rýchlo pripravené v originálnom obale.
Tentoraz je mäso obalené v syre a horčici a dozlatista usmažené. Kuracie mäso a syr všeobecne tvoria veľmi delikátnu a vyváženú chuťovú kombináciu.
Ingrediencie
- soľ
horčica plnotučná alebo pikantné, dijonská …
korenie mleté
tvrdý syr podľa chuti, nakrájaný na tenké plátky
ingrediencie na trojobal: hladká múka, rozšľahané vajce, strúhanka
trvanlivý salám alebo šunka, nakrájaný na tenké plátky
olej na vyprážanie
mäso na rezne – bravčové, kuracie …
Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme a po stranách nakrojíme, aby sa pri smažení neskrútili.
Takto pripravené rezne z jednej strany potrieme horčicou, poukladáme syrom, opäť potrieme horčicou, poukladáme salámou a obalíme v múke, vajci a strúhanke. Smažíme v rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista. Podávame s akoukoľvek zemiakovou prílohou alebo s chlebom a pivom.
Poznámka: Nemusíme sa báť odlepovanie vrstiev pri obaľovanie, horčica nám všetko podrží, plní funkciu akéhosi lepidla.