Naše 3 obľúbené jesenné polievky, lahodné, horúcé lahôdky!

Polievka je také jedlo, ktoré sa objavuje denne na našom stole, pretože je dôležitá pre náš organizmus. Polievku môžeme mať na obed alebo na večeru, lebo je výdatná a hydratuje organizmus. Dnes vám predstavíme 3 také recepty na chutné polievky, ktoré sa jednoducho pripravujú a sú vynikajúce!

  1. Polievka s kuriatkami.

  • 15-20 ks húb kuriatok
  • 1 mrkva
  • 2 cibule
  • 2-3 zemiaky
  • 2,5 l vody
  • 250 g kyslej smotany
  • soľ podľa chuti

Príprava:

Kuriatka očistíme, umyjeme a dáme variť na hodinu. Kým sa varí opražíme si nakrájanú cibuľu a nastrúhanú mrkvu na horúcom oleji. Keď sa huby uvaria, nakrájáme ich a pridáme k cibuli a mrkve a restujeme niekoľko minút. Podlejeme vodou, ochutíme soľou a pridáme nadrobno nakrájané zemiaky. Varíme kým sa zemiaky neuvaria. Pridáme smotanu a zamiešáme.

  1. Polievka z kyslej kapusty s údenou dobrotou.

  • 300 g kyslej kapusty so šťavou
  • 30 g slaniny (oravskej)
  • 1 cibuľa
  • 200 g údeného mäsa
  • 1 Pl paradajkového pretlaku
  • soľ
  • korenie podľa chuti
  • červená paprika podľa chuti

Príprava:

Slaninu nakrájáme nadrobno a opečieme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Vodu na polievku dáme variť, pridáme kapustu spolu so šťavou. Pridáme aj mäso, soľ, pretlak a korenie. Varíme 30 minút, za tento čas kapusta zmäkne. Podáváme horúce.

  1. Rybacia polievka trochu inak.

Prísady:

  • 170 g filé z lososa
  • 500 ml vody
  • 2 Pl na krúžky nakrájaných čierných olív
  • 2 Pl na krúžky nakrájaných zelených olív
  • 1 ks kyslej uhorky
  • 1 Pl kapary
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 mrkva
  • 2-3 Pl oleja
  • 1 pl paradajkového pretlaku
  • štipka mletej rasce
  • 1 čl sušeného zeleru
  • 1 bobkový list
  • soľ
  • čierné korenie podľa chuti

Príprava:

Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame nadrobno. Mrkvu umyjeme, očistíme a nastrúhame. Cesnak a cibuľu opražíme, pridáme nastrúhanú mrkvu a pomiešáme. Pridáme olivy, kapary, nakrájanú uhorku a pretlak, povaríme 1 minútu. Podlejeme vodou, uvedieme do varu, pridáme soľ, korenie, rascu, bobkový list, zeler a filé s lososa. Polievku varíme ešte niekoľko minút. Podávame s citrónom.

Dobrú chuť!

Back To Top