INGREDIENCIE:
0,5 kg tvarohu
1,5 pohára múky
2 vajcia
1/3 lyžičky soli
3-4 lyžice roztopeného masla
Karamel:
4 lyžice trstinového cukru
1 lyžička citrónovej šťavy
¼ pohára rumu
Na suchú panvicu vysypeme cukor a citrónovú šťavu. Miešame, až kým sa cukor nerozpustí. Potom pridáme rum a varíme, až kým karamel nezhustne.
Naviac potrebujeme:
5 nektariniek
4-5 lyžíc trstinového cukru
POSTUP:
Všetky ingrediencie zmiešame vrátane roztopeného masla a vypracované cesto necháme v chladničke na 3 hodiny (ak by bol tvaroh príliš mokrý, pridáme ešte múku). Každú nektarinku rozdelíme na 4 časti. V dlani si spracujeme malý kúsok cesta, do ktorého vložíme nektarinku a vypracujeme si knedlíček. Knedlíčky varíme v osolenej vode po ich vyplávaní na povrch ešte pár minút. Po vybratí z vody knedlíčky obalíme v karameli a posypeme trstinovým cukrom.
Zdroj: smakiweroniki.pl