Milióny ľudí robia kukuricu nesprávne: S týmto receptom ju budú zbožňovať aj tí, ktorí ju nejedia

Ako varíte kukuricu? Vo väčšine prípadov v hrnci, však? A to je veľká chyba, pretože z jedinečnej pochúťky vytvoríte len obyčajnú konzumnú potravinu. Áno, varená vo vriacej vode je kukurica nielen jedlá ale aj zdraviu prospešná, no ak ju zabalíte do fólie a budete piecť v rúre, dostanete skutočné jedlo bohov!

Budete príjemne prekvapení, o koľko chutnejšia je kukurica pečená v rúre než tá, ktorú zvyčajne varíte vo vode. Nebudete sa pozastavovať nad jej vodnatosťou, zasýti vás a nezažijete pocit prebytočného tuku. A čo je najhlavnejšie: táto metóda prípravy kukurice je najužitočnejšia.

кукуруза в духовке

Odporúčame vám pripraviť si klasy v špeciálnej omáčke, v ktorej sú harmonicky skombinované chute korenitosti, ostrosti a kyslosti, vďaka čomu je výsledné jedlo ešte lahodnejšie!

Ingrediencie

  • 4 kukuričné klasy
  • 3 pl smotany
  • 2 pl sójovej omáčky
  • 60 g masla
  • 1 čl čili omáčky
  • 3 pl citrónovej šťavy
  • 1 čl provensálskych byliniek

Postup

  1. Maslo nechajte odstáť pri izbovej teplote po dobu 20 minút, aby dostatočne zmäklo. V hlbokej miske si zmiešajte maslo s čili omáčkou, citrónovou šťavou a bylinkami. Pridajte smotanu a sójovú omáčku. Všetko premiešajte, kým vám nevznikne jednotná konzistencia.кукуруза в духовке в фольге
  2. Odstráňte z kukurice listy a vlákna. Pod každý kus dajte alobalovú fóliu a pomocou silikónovej kefky potrite kukurice pripravenou zmesou.кукуруза в духовке без масла
  3. Opatrne kukurice zabaľte do fólií, umiestnite ich na plech, vložte do rúry vyhriatej na 220-stupňov a nechajte piecť 20 minút. V prípade, že je kukurica staršia alebo tvrdšia, predĺžte čas pečenia na 1 hodinu.кукуруза, запеченная в духовке в фольге
  4. Hotovú kukuricu opatrne vyberte z fólie a podávajte. Prajeme vám dobrú chuť!вкусная кукуруза в духовке

Čo sa korenia týka, môžete použiť hocičo, v závislosti od vašich osobných preferencií. Kukurica si vo fólii zachová oveľa viac vitamínov než v uvarenom stave. Bude mať jasne žltú farbu, rozvonia celý váš príbytok a poteší všetky chuťové bunky. Hneď ako si vyskúšate tento recept, už ju nikdy nebudete variť tak ako predtým.

кукуруза, запеченная в духовке

Podeľte sa s nami o výsledky prípravy takejto kukurice a nezabudnite tento článok zdieľať s vašimi priateľmi na Facebooku!

Back To Top