Domáce široké makové tyčinky pripravené už za 15 minút! Takto ich robím už 20 rokov

Pri sledovaní telky je vždy skvelé, keď v napínavých momentoch môžete niečo jesť. Obľúbenými spoločníkmi k televízii sú napríklad popcorn, praclíky, alebo široké tyčinky.

Práve tyčinky rôznych druhov sú jedným z jedál, ktoré si môžete ľahko pripraviť doma. Čerstvé, chrumkavé a s láskou upečené chutia najlepšie a potešia každého…

zloženie cesta

500 g hladkej múky
2 lyžice cukru
1/2 čajovej lyžičky soli
100 g masla
300 ml mlieka
25 g čerstvých kvasníc alebo 7 g sušených
posýpka

Mak, alebo sezamové semienka
olej
Príprava

Premiešajte kvasnice s cukrom a niekoľkými lyžicami teplého mlieka. Zmiešajte zvyšné mlieko, maslo, soľ a múku, pridajte kvasnice a vymieste cesto, kým neprestane lepiť. Misku s cestom zakryte plastovou fóliou a nechajte ju kysnúť na teplom mieste asi 30 minút. Potom cesto vyvaľkajte a pomažte ho olejom.

Rozkrájajte cesto na 8 obdĺžnikov a každý z nich zrolujte. Tieto tyčinky poskladajte na plech s papierom na pečenie a posypeme makom alebo sezamom. Pečte v predhriatej rúre pri 180 stupňoch po dobu 15 minút, potom znížte teplotu na 170 stupňov a pečte 10 minút.

Back To Top