Takto sa zbavíš za pár centov všetkých škodcov!

Okrem chorôb rastlín existuje mnoho škodcov, ktoré ťažko zničíte tak aby sa nepoškodila rastlina alebo plody. Ak chcete mať bohatú úrodu bez škodlivých látok, vyskúšajte nasledovný návod.

Proti vlnačke krvavej

najväčší nepriateľ jabĺk. Jej telo je pokryté bielým, vatovitým, voskovým výlučkom, ktoré zanecháva na poškodených miestách. Tie ostávajú pokryté veľkými vatovitými uzlíkmi. Použite proti nim mydlové umývanie. 200 g mydla rozpustíme v 1 litri vody a s touto vodou umývame poškodené stromy.

Proti Molici skleníkovej

Medzi jeho obľúbené patria kapusta, kareláb, kel, karfiol, ale má rád aj muškáty. Keď pohneme listom vyletí húf molí. V tomto prípade sa veľmi ťažko dá zbaviť sa ich prírodnou metódou. Molica skleníková je veľmi odolná a rýchlo sa rozmnožuje. Jediná možnosť ktorá by mohla zabrať sú lepidlá proti moliam. Tento druh sa ťažko ničí aj s chemikáliami.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt molica skleníková

Proti slizovcom

Aj týchto sa len ťažko zbavíme, ale skúsiť to môžeme. Položte kúsky šalátu alebo zemiakov na cestičky v záhrade a skoro ráno ich tam všetky nájdete a pozbieráte. Alebo nasypte popol medzi rastliny alebo aj pomrvenými škrupinkami od vajec.

Back To Top