Slovenský uhorkový šalát – takto pripravený bude určite veľmi chutný! Vydrží aj dva roky

Možno je to najjednoduchší recept na zakladané uhorky, takto odložená uhorka je lahodná a ostáva chrumkavá. Je to perfektný recept, nám sa to už viackrát potvrdilo, tak veľa šťastia k jeho príprave!

Prísady:

  • 2 kg uhoriek
  • 50-60 dkg cibule

Zálievka:

  • 6 dl vody
  • 3 dl cukor /podľa chuti/
  • 2 dl 10% -ného octu
  • 0,5 dl soli
  • 2 lyžičky horčicových semiačok
  • ½ lyžičky konzervantu (benzoát sodný)

Príprava:

Uhorky dôkladne umyjeme, obe konce odrežeme, cibuľu očistíme. Pomocou kuchynského robota nakrájáme obe. Netreba zálievku zohrievať, nalieváme studenú.Opatrne ale dôkladne ich premiešáme.

 

 

Príprava zálievky:

Z pripravených surovín si pripravíme zálievky, kúsok vody odoberieme na rozriedenie konzervantu a pridáme ho zálievky. S hotovou zálievkou zalejeme nakrájané uhorky. Znova ich dôkladne premiešame, zakryjeme a necháme jeden deň stáť. Naplníme do fliaš, prekryjeme celofánom a uzavrieme vrchnákom.

Recept od : Mónika Kurucz!