Dnes sme vám priniesli jeden sezačný recept a to je na kuracie stehienka pečené v smotanovej omáčke. Toto je jedlo také chutné a jedinečné že za pár sekúnd si ho obľúbi každý. Mäso je extra mäkké, šťavnaté a vďaka koreninám aromatické.Podávať môžeme k všeliják príležitostiam, so zemiakmi, ryžou, cestovinami alebo dusenou zeleninou.
Prísady:
- 1,3 kg kuarích stehienok
- 3 dl kyslej smotany
- 1 citrón
- 4 strúčiky cesnaku
- petržlenová vňať podľa chuti
- ½ lyžičky oregána
- 2 Pl oleja
- mleté čierné korenie
- ½ lyžičky soli
Príprava:
Citrón umyjeme, utrieme do sucha, nastrúhame kôru a odšťavíme. K tomuto receptu stačí jedna lyžička citrónovej šťavy. Petržlenovú vňať umyjeme a nasekáme nadrobno. Cesnak očistíme a pretlačíme. Do misky nalejeme smotanu, pridáme oregáno, šťavu a kôru s citróna, olej, soľ, korenie, cesnak a dobre premiešame.
Nakoniec pridáme petržlenovú vňať a dobre premiešame, omáčku máme pripravenú.
Kuracie stehná umyjeme, ak chcete kožu môžete odstrániť.
Stehná vložíme do uzatváratelného sáčku a nalejeme na ne omáčku.
Sáčok uzavrieme a potrepeme aby sa omáčka dostala na každé mäso. Vložíme na 30 minút do chladničky. Rúru si zohrejeme na 180°C, stehná vyberieme so sáčku a položíme na pekáč.
Pečieme 45-60 minút do zlatista.
Dobrú chuť!