Moje kvety vždy veľmi skoro odkvitli, ale vďaka tejto magickej metóde sa to zmenilo!

Na hnojenie izbových rastlín sa využíva všeličo, od škrupiniek z vajec, kávovej usadeniny až po čajové listy. Ale ako je to s popolom? Toto prírodné hnojivo sa používa v záhrade ale môže sa použiť aj izbové kvety. Popol obsahuje mnoho užitočných prvkov a minerálov ako napríklad fosfor, horčík, draslík, síru, bór a mnoho ďalších.

Rozlišujeme však rôzné druhy popola. Iný popol vzniká pri pálení dreva ako pri pálení slamy alebo sušeného hnoja. Popol z dreva je najvhodnejšie hnojivo pre nasledovné rastliny: Fikus malolistý, begónia, cyklámen, fuksia, monstera skvelá, pakost, pelargónia a izbové ruže. Pomocou nasledovného receptu môžeš aj ty prispieť aby tvoje izbové rastliny boli ešte krajšie!

Hnojivový roztok z popola

  • 10 dkg drevený popol
  • 10 l vody

Popol zmiešame s vodou vo večšom vedierku. S týmto roztokom polievaj rastliny celý rok. Pri používaní tohto hnojiva musíš byť opatrný, nesmieš miešať s inými ktoré obsahujú amoniak a organické látky. Aj dusíkaté hnojivo môžeš použiť až po mesiaci.

Veríme že aj tvoje rastliny začnú hojne rásť po takomto hnojení a potešia ťa s krásnými kvetmi. Nezabudni sa podeliť o tento článok so svojimi priateľmi!

Back To Top