Recept na kakaový korpus, ktorý je krásné vysoký a nespľasne počas pečenia! NAJLEPŠÍ RECEPT na korpus

Kakaový korpus je základom mnoho zákuskov. Ak budeš postupovať podľa receptu ostane krásne vysoký a nespľasne počas pečenia. Prášok do pečiva je potrebný aby cesto bolo nadýchané.

Prísady:

  • 6 vajec
  • štipka soli
  • 6 Pl cukru
  • 6 Pl hladkej múky
  • 3 Pl kakaa
  • 1 čl prášku do pečiva
  • vanilková aróma

Príprava:

vajíčka vyberieme skôr, niekoľko hodín pred prípravou z chladničky, aby neboli príliš studené. Ľahšie sa vyšľahajú. Vajíčka rozdelíme, bielka vyšľaháme so štipkou soli na pevnú penu.

Žĺtky vyšľaháme s cukrom až kým nebudú skoro biele, pridáme vanilku a múku. Primiešame aj kakao a prášok do pečiva.

Pevnú penu z bielkov opatrne zamiešame do kakovej hmoty. Tortovú formu s priemerom 24 cm vyložíme papierom a nalejeme cesto. V predohriatej rúre pečieme 25 minút na 180°C. Dvere rúry neotvárame počas pečenia aby nám cesto nespľaslo. Keď sa upečie vyberieme z rúry a necháme vo forme vychladnúť až potom vyberieme z formy.