Kakaový korpus je základom mnoho zákuskov. Ak budeš postupovať podľa receptu ostane krásne vysoký a nespľasne počas pečenia. Prášok do pečiva je potrebný aby cesto bolo nadýchané.
Prísady:
- 6 vajec
- štipka soli
- 6 Pl cukru
- 6 Pl hladkej múky
- 3 Pl kakaa
- 1 čl prášku do pečiva
- vanilková aróma
Príprava:
vajíčka vyberieme skôr, niekoľko hodín pred prípravou z chladničky, aby neboli príliš studené. Ľahšie sa vyšľahajú. Vajíčka rozdelíme, bielka vyšľaháme so štipkou soli na pevnú penu.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom až kým nebudú skoro biele, pridáme vanilku a múku. Primiešame aj kakao a prášok do pečiva.
Pevnú penu z bielkov opatrne zamiešame do kakovej hmoty. Tortovú formu s priemerom 24 cm vyložíme papierom a nalejeme cesto. V predohriatej rúre pečieme 25 minút na 180°C. Dvere rúry neotvárame počas pečenia aby nám cesto nespľaslo. Keď sa upečie vyberieme z rúry a necháme vo forme vychladnúť až potom vyberieme z formy.