Vynikajúci salámová pizza s najchutnejším chrumkavým cestom!

Pizza je jednoducho skvelá a je veľmi obľúbená nielen vo svojej domovine Taliansku, ale aj po celom svete. Rôzne národy pripravujú pizzu svojimi spôsobmi, niektorí sa však snažia napodobniť originálne talianskej cesto.

Tak či tak, základom vynikajúcej pizze je práve správne pripravené cesto, a preto je dôležité, aby ste si našli recept na neho, ktorý Vám bude vyhovovať. Vyskúšajte napríklad pizzu podľa tohto receptu!

zloženie

cesto

1 kg polohrubej múky
50 ml olivového oleja
25 g soli
7 g suchých kvasníc
600 ml vody
10 g cukru
paradajková omáčka

150 g lúpaných paradajok
soľ
olivový olej
listy bazalky
prísady

syr
olivy
saláma
červené korenie
Príprava

V miske zmiešajte vodu, kvasnice a cukor. Zmiešajte zmes s múkou a cca 5-6 minút prepracujte, do hladkého cesta. Pridajte olivový olej a nechajte cesto 5-10 minút stáť. Teraz ho rozdeľte na 3 kusy, vložte do plastových nádob a nechajte ho stáť jednu hodinu pri izbovej teplote a ďalšie tri hodiny v chladničke. Po vybratí z chladničky nechajte cesto opäť stáť hodinu pri izbovej teplote. Potom cesto vyvaľkajte do tvaru kruhu a vložte do plechu. Pridajte omáčku z lúpaných paradajok zmiešaných s olejom, bazalkou a soľou. Vložte cesto do rúry na 3-5 stupňov pri 250 stupňoch. Potom pridajte všetky obľúbené prísady a pečte pri 250 stupňoch 5-7 minút.