Bravčové mäso sa dá pripraviť rôznými spôsobmi. Dnes vám ukážeme ako si pripraviť z vyklepaných rezňov plnené rolky. Ak máš dosť z vyprážaných rezňov, tento recept určite vyskúšaj. Ak chceme aby naše mäso bolo šťavnaté a chutnejšie, pridajme pomaranče alebo sušené slivky, takto upečme a podávajme so zemiakmi.
Potrebujeme:
- 500g brabčové karé (krkovička)
- 2-3 ks kyslých uhoriek
- 100-130g syra
- ½ lyžice citrónovej šťavy
- soľ
- čierne mleté korenie
Príprava:
Mäso umyjeme a narežeme na tenké pláty, každý plát vyklepeme.
Mäso osolíme, okoreníme a polejeme citrónovou šťavou, necháme odležať 30 minút. Uhorky si nakrájáme pozdĺžne na 4 časti a syr na tenké pásy. Znovu ochutíme vyklepané mäso soľou a korením, naplníme syrom a uhorkami a zrolujeme.
Ak je potrebné spevniť rolky, použijeme špáradlá. Na horúcom oleji opražíme z oboch strán.
Mäsové rolky vložíme do pekáča a pečieme pri teplote 180°C asi 12 minút.
Uhorkou a syrom plnené rolky si môžeme pripraviť na všelijaké príležitosti, chutné sú aj teplé aj studené.
Dobrú chuť!