Z bravčového mäsa nemusíte vždy robiť vyprážané rezne, toto jedlo je chutnejšie a je výnimočné

Bravčové mäso sa dá pripraviť rôznými spôsobmi. Dnes vám ukážeme ako si pripraviť  z vyklepaných rezňov plnené rolky. Ak máš dosť z vyprážaných rezňov, tento recept určite vyskúšaj. Ak chceme aby naše mäso bolo šťavnaté a chutnejšie, pridajme pomaranče alebo sušené slivky, takto upečme a podávajme so zemiakmi.

Potrebujeme:

  • 500g brabčové karé (krkovička)
  • 2-3 ks kyslých uhoriek
  • 100-130g syra
  • ½ lyžice citrónovej šťavy
  • soľ
  • čierne mleté korenie

Príprava:

Mäso umyjeme a narežeme na tenké pláty, každý plát vyklepeme.

Mäso osolíme, okoreníme a polejeme citrónovou šťavou, necháme odležať 30 minút. Uhorky si nakrájáme pozdĺžne na 4 časti a syr na tenké pásy. Znovu ochutíme vyklepané mäso soľou a korením, naplníme syrom a uhorkami a zrolujeme.

Ak je potrebné spevniť rolky, použijeme špáradlá. Na horúcom oleji opražíme z oboch strán.

Mäsové rolky vložíme do pekáča a pečieme pri teplote 180°C asi 12 minút.

Uhorkou a syrom plnené rolky si môžeme pripraviť na všelijaké príležitosti, chutné sú aj teplé aj studené.

Dobrú chuť!

Back To Top