Jahody sú najchutnejšie ovocie a môžeme z nich pripravovať rôzne druhy zákuskov. Dnes vám ukážeme jeden veľmi chutný zákusok bez pečenia, jednoducho sa pripravuje a je úžasný. Je ťažké počkať kým stuhne, lebo už na pohľad je neodolateľný.
Prísady:
- 600g jahôd
- 350g mascarpone
- 300ml rastlinnej smotany na šľahanie (meggle)
- 2 bal. Vanilkového cukru
- detské piškóty
Príprava:
Dajme bokom zopár jahôd na zdobenie, jahody umyjeme nakrájame na väčšie kusy a posypeme polovicou cukru, necháme odstáť. Pripravíme si krém, smotanu vyšlaháme, pridáme mascarpone, cukor a van. cukor. Na plech poukladáme piškoty tesne vedľa seba, pokropíme šťavou s jahôd ktoré sme odložili odstáť.
Polovicu krému navrstvíme na piškoty, zakryjeme jahodami položíme druhú vrstvu piškót, znovu pokropíme šťavou a navrstvíme zvyšný krém. Vrch ozdobíme jahodami ktoré máme na zdobenie, vložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny a môžeme podávať.
Dobrú chuť!