V jarných mesiacoch máme viac možností pripravovať dobroty z jahôd. Milovníci jahodových zákuskov by len ťažko odolali tomuto dezertu. Príprava je jednoduchá, bez pečenia a chutí naozaj skvelo. Nieje nič lepšie ako po dobrom obede si pochutnať na lahodnom zákusku.
Suroviny na cca 15 rezov
- 8 väčších jahôd
- 1 červená tortová želatína
- cca 10 dkg detských piškót
Tvarohový krém
- 500g polotučného tvarohu
- 8 PL kryštálového cukru
- 3 bal. Vanilkového cukru
- šťava z polky limetky
- 3dcl cukrárskej šľahačky (rastlinné)
Príprava
Jahody umyjeme, osušíme a nakrájame na hrubšie pláty. Tortovú formu vyložíme potravinárskou fóliou a na dno poukladáme plátky jahôd. Želatínu si pripravíme podľa návodu a rovnomerne nalejeme na jahody.
Vložíme do chladničky a pripravíme si tvarohový krém. Tvaroh zmiešame s cukrom, limetkovou šťavou, vanilkovým cukrom a dôkladne premiešame. Nakoniec primiešame vyšľahanú šľahačku. Hotový krém navrstvíme na stuhnutú želatínu a pokryjeme ju piškótami.
Zákusok zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na 3-4 hodiny. Pred podávaním opatrne vyklopíme na tácku a odstráníme fóliu.
Recept od Szabó Dori.