Tri užasné krémy s ktorými budú vaše zákusky famózné. Pozri si ako ich pripravujú profíci a nauč sa od nich vychytávky.
Vanilkový krém
Suroviny: 2 lyžice kukuričného škrobu alebo múky, 3 lyžice cukru, 200 ml mlieka, 2 žĺtky, 200 ml šlahačkovej smotany, štipka soli, vanilka alebo vanilkový cukor.
Postup: Zmiešame žĺtky s cukrom, keď sa rozpustí primiešame škrob a pomaly primiešame mlieko. Na miernom ohni počas stálého miešania varíme kým nezhustne. Odstavíme a pridáme vanilku a štipku soli. Nádobu s pudingom schladíme vo vodnom kúpeli. Miešame až kým nevychladne. Do vychladnutého pudingu zamiešame vyšľahanú šľahačku a odložíme do chladničky. Ak chceš plniť tortu priprav si dvojnásobok tohto krému.
Čokoládový krém s mascarpone
Suroviny: 300g čokolády, 180ml smotany na šľahanie, 500g mascarpone, 2 žĺtky, vanilková aróma.
Postup: Do kovovej misky si dáme rozpustiť smotanu a čokoládu, zohrievame nad parou za stálého miešania kým sa čokoláda celkom neroztopí, potom pridáme žĺtka. Dôkladne premiešame a varíme ešte 2 minúty. Odstavíme a primiešame mascarpone. Elektrickým mixérom spojíme ingrediencie. Vložíme do chladničky, kým nám krém nezhustne, čím dlhšie bude v chladničke tým tuhší krém dostaneme.
Tortový šľahačkový krém.
Suroviny: 200ml smotany na šľahanie, 200 ml smotany na varenie, 1 a pol lyžice cukru, 1 lyžička vanilkovej arómy, 1 lyžička citrónovej šťavy, ak chcete svetložltý krém pridajte šafrán.
Postup: Všetky suroviny vložíme do jednej mysky a mixérom na nízkých otáčkách miešame kým nám nezačne krém hustnúť, pridáme otáčky a vyšľaháme pevnú penu. Nemusíme dlho šľahať, za chvílku máme krém hotový a môžeme napĺňať tortu alebo pripravovať dezert v pohári.
Dobrú chuť.