Vanilkový, čokoládový a smotanový krém. Pripravený ako od cukrára. Výborné drží a je lahodný niekoľko dní

Tri užasné krémy s ktorými budú vaše zákusky famózné. Pozri si ako ich pripravujú profíci a nauč sa od nich vychytávky.

Vanilkový krém

Suroviny: 2 lyžice kukuričného škrobu alebo múky, 3 lyžice cukru, 200 ml mlieka, 2 žĺtky, 200 ml šlahačkovej smotany, štipka soli, vanilka alebo vanilkový cukor.

Postup: Zmiešame žĺtky s cukrom, keď sa rozpustí primiešame škrob a pomaly primiešame mlieko. Na miernom ohni počas stálého miešania varíme kým nezhustne. Odstavíme a pridáme vanilku a štipku soli. Nádobu s pudingom schladíme vo vodnom kúpeli. Miešame až kým nevychladne. Do vychladnutého pudingu zamiešame vyšľahanú šľahačku a odložíme do chladničky. Ak chceš plniť tortu priprav si dvojnásobok tohto krému.

Čokoládový krém s mascarpone

Suroviny: 300g čokolády, 180ml smotany na šľahanie, 500g mascarpone, 2 žĺtky, vanilková aróma.

Postup: Do kovovej misky si dáme rozpustiť smotanu a čokoládu, zohrievame nad parou za stálého miešania kým sa čokoláda celkom neroztopí, potom pridáme žĺtka. Dôkladne premiešame a varíme ešte 2 minúty. Odstavíme a primiešame mascarpone. Elektrickým mixérom spojíme ingrediencie. Vložíme do chladničky, kým nám krém nezhustne, čím dlhšie bude v chladničke tým tuhší krém dostaneme.

Image result

Tortový šľahačkový krém.

Suroviny: 200ml smotany na šľahanie, 200 ml smotany na varenie, 1 a pol lyžice cukru, 1 lyžička vanilkovej arómy, 1 lyžička citrónovej šťavy, ak chcete svetložltý krém pridajte šafrán.

Image result

Postup: Všetky suroviny vložíme do jednej mysky a mixérom na nízkých otáčkách miešame kým nám nezačne krém hustnúť, pridáme otáčky a vyšľaháme pevnú penu. Nemusíme dlho šľahať, za chvílku máme krém hotový a môžeme napĺňať tortu alebo pripravovať dezert v pohári.

Dobrú chuť.

Back To Top