Jarné tipy na rozbehnutie rýchlejšieho rastu trávníka, Ktoré si zapamätaj ak chceš mať pekný dvor.

Ako sa začne oteplovať počasie a objavia sa prvé slnečné lúče, netrpezlivo čakáme aby sme mohli do záhrady a začať s prvými prácami. Preto vás chceme oboznámiť niekoľkými dobrými a vzácnými radami.

Veľmi je dôležité aby sa všetko robilo v pravý čas. Nesmie sa žiadna práca unáhliť, aby sme viac neuškodili ako pomohli.

Prvý krok

Keď zistíme že tráva začína vysíchať so zimného premočeného stavu, vtedy je dobre zobrať prútenú metlu a jemne sňou prečesať trávník. Toto prečesanie dobre pôsobý na trávník a dobre pripravý terén na ďalšie práce.

Čas na prevetranie trávníka

Nikdy nezačnime s prevetrávaním kým je pôda zamrznutá alebo priš premočená, tým by sme poškodili jej štruktúru. Zatiaľ nieje vhodné začať s prácou, kým nezačne tráva rásť.

K tejto práci je vhodné si zaobstarať hrable určené na  prevetrávanie trávy. Ráznými pohybmi prehrabeme trávník pozdĺžne aj krížom.

čas hnojenia

Je celkom zbytočné hnojiť pred strihaním a prevetrávaním, lebo pri upratovaní by sme len vyhrabali vzácné hnojivo. Skorej preveďme odvetranie a až posypme hnojivom. Takto sa pri polievaní a pri daždi hnojivo  vsiakne do pôdy.

Zostali vám semiačka od vlani?

Keď kupuje semiačka trávi, vždy si pozrime trvanlivosť. To znamená že semiačká majú do tej doby klíčivosť.

Ak máme 1-2 rokov staré semiačka, môžeme ich použiť ak boli uskladnené v suchom a chladnom mieste. V tomto prípade ale môže byť klíčivosť znížená o 40-50% . V takom pripade sa odporúča siať hustejšie.