V našej krajine zo všetkých možných variantov príloh pre rôzne jedlá jednoznačne víťazia zemiaky. Sú dobré k zasýteniu a môžete ich pripraviť mnohými rôznymi spôsobmi. Skúste napríklad túto pečenú variant s cesnakom.
Cesnak Vám dodá vitamíny a posilní Vašu imunitu, takže sa nemusíte báť prechladnutie, alebo chrípky. Tento recept je veľmi jednoduchý a hodí sa ako príloha k mäsám. Zemiaky však možno konzumovať aj samostatne.
zloženie
1 kg malých zemiakov
4 lyžice oleja
4-5 strúčikov cesnaku
4 lyžice strúhanky
soľ
korenie
bazalka podľa chuti (môže byť vynechaná)
zelený kôpor
zelená petržlenová vňať
Príprava
Uvarte zemiaky v šupke, potom ich ošúpte a nakrájajte. Zmiešajte zemiaky s olejom, soľou, korením a drveným cesnakom, potom ich vložte do plechu a posypte strúhankou. Niekoľkokrát premiešajte, aby sa všetky zemiaky obalili. Pečte pri 180 stupňoch 30-35 minút. Nakoniec posypeme zmesou bazalky, kôpru a petržlenovej vňati.
Dobrú chuť 🙂