Vďaka tomuto triku je môj záves v kúpeľni ako nový! Špina a pleseň sa mu vyhýbajú už zďaleka

Záves v kúpeľni priťahuje pleseň a baktérie ako magnet. Je to vlastne najväčší zdroj baktérií v kúpeľni. A niet divu, pri všetkej tej vlhkosti a teplu, ktoré sa v kúpeľni držia. Dá sa vôbec proti tejto plesni nejako efektívne bojovať? Dá. Pokiaľ Vás ako jediné riešenie napáda čistiaci prostriedok z obchodu, potom vsádzate na kartu plnú chémie.

Ak však chémií príliš nefandíte, čítate ten správny článok. Ukážeme Vám domáci prípravok, ktorý proti plesni bojuje veľmi spoľahlivo a efektívne.

POSTUP

Na začiatok si vezmeme jedlú sódu a hubku, prípadne kefu a záves zľahka očistíme. Do 5 litrov vody pridáme 1 polievkovú lyžicu prášku na pranie a 100 ml octu. Celý sprchový záves namočíme do vedra s roztokom a necháme ho tam 2 hodiny. Následne záves dobre prepláchneme pod tečúcou vodou a kefou dočistíme najšpinavšie plochy , kde by sa plesne mohli usadzovať.


Dosušíme zavesením. Ak je teplý letný deň, dajte záves preschnúť von.
Čo je však úplne najdôležitejšia, po každom kúpaní a sprchovaní by ste mali záves dobre roztiahnuť a kúpeľňu nechať otvorenú, prípadne otvoriť okno. Všetko potrebujete dokonale vyvetrať.

Zdieľajte geniálny trik na vyčistenie závese vo Vašej kúpeľni aj s Vašimi priateľmi! Určite sa im bude tiež hodiť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *