Kuracie mäso je vynikajúce, rýchle na prípravu a tiež sa vďaka skvelým nutričným hodnotám hodí do diétneho režimu stravy. Občas ale môže byť kurča vysušené varením, či prípravou na panvici príliš dlho.
Ak sa chcete takému výsledku vyhnúť, vhodným riešením je úprava mäsa pečením. Podľa tohto receptu si môžete pripraviť výborné kuracie stehná zapečené so zemiakmi a cibuľou. Skúste ešte dnes.
zloženie
4 kuracie stehná
1 kg zemiakov
4 cibule
2 lyžice bravčovej masti
1 lyžičku sušeného, strúhaného tymiánu
1 lyžice sušeného rozomletého rozmarínu
1 zväzok nakrájaného petržlenu
1 dl rosé
soľ podľa chuti
Príprava
Očistite mäso a posypte ho zmesou korenia.
Zemiaky ošúpte, nakrájajte na väčšie kusy a uvarte v osolenej vode.
Do plechu, či zapekacej misky vložte zemiaky, potom mäso, a nakoniec nakrájanú cibuľu.
Zalejte vínom, zakryte alobalom a pečte v rúre na 250 stupňov 1 hodinu. Potom odstráňte alobal a pečte ďalších 15 minút.
Podávajte s pečenými zemiakmi a cibuľou.