Troška múky, syr a klobása a už sa aj pripravuje obľúbená pizza rodiny! Od tohto lepšiu nedostanete ani v najlepších pizzeriách!  

Obľúbenci pizze budú veľmi radi pre tento recept na prípravu pizze, ktorý je chutný, ľahko pripraviteľný, ale veľmi osobitný. My robíme viac naraz, lebo sa ho nedá nabažiť! Prípadne ho môžete urobiť aj s nejakým iným mäsom alebo zeleninou.

Zloženie:

• 300 g kvasnicového cesta (aj mrazené môže byť)

• 6 ks párok

• 1 paprika

• 200 g syra

• 1 vajce

• 1 rajčina

• olivy

• kečup

• majonéza

• oregano

• bazalka

• soľ

• čierne mleté korenie

Príprava:

Môžete si vyrobiť cesto sami, ale môžete si tiež kúpiť mrazené . Nalejte cesto na plochý povrch s guľatým tvarom a vložte ho na papierový plech na pečenie. Párky nakrájajte pozdĺžne, potom nakrájajte na tri časti, potom ich položte na cesto tak, aby ho obkľúčil, ale okraje cesta zostali prázdne.

Umiestnite cesto na párky a stlačte ho smerom nadol, aby ste ho počas pečenia neotvorili.

Medzeru medzi párkami zarežte, potom nakrájajte všetky párky na polovicu. Otočte takto získané kusy, ale dávajte pozor, aby ste neporušili cesto. Toto  dovolí pizzovému cestu rozkvitnúť.

Stred pizze natrite kečupom a potom dajte na neho ostatné kúsky párok, na ne položte plátky papriky.

Posypte strúhaným syrom, a pokropte paradajkovou omáčkou vo forme mriežok a posypte nakrájanými olivami. Nakrájajte pizzu, ako sa vám len páči.

Znova nasypeme vrstvou syra a majonézou pokropte vo forme mriežok. Natrite okraje pizze s vajcom. Varte v 180-stupňovej rúre asi 30 minút.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *