Objavte nový spôsob ochrany vášho domu pred neželanými návštevníkmi

Plastové vrecká v okolí okien sa snažia byť neviditeľnou a účinnou ochranou fasády domov proti nechcenému hniezdeniu vtáctva. Nevieme ako ste na tom s vkusom a estetikou, ale aj keby sme opomenuli tento fakt, ako súčasť modernej a obnovenej budovy to naozaj nepôsobí dobre.

Buďte svetoví

Skúste to zmeniť a nebude vás to stáť ani veľa energie a peňazí, len treba vedieť, kde a čo si k tomu zabezpečiť. Ak sa chystáte na dôkladnú hydroizoláciu strechy, pretože ako vieme, aj táto časť domu disponuje niekoľkými teplotnými a energetickými únikmi, zvážte aj inštaláciu tejto novinky. Tá sa v zahraničí uchytila už pred niekoľkými rokmi a naozaj veľmi dobre. A kedy by sme sa mali byť snažiť svetovými, ak nie v prípadoch, ktoré nám môžu uľahčiť a zjednodušiť náš život?

Hroty na vaše ploty

Žiť v prírode a v súlade s jej pravidlami sa ukazuje ako najúčinnejší spôsob. Niekedy je to však náročnejšie a vedia o tom svoje majitelia nových fasád rodinných domov a bytoviek. Dôvodom sú už spomínané návštevy vtákov, ktoré si v okolí vašich okien a pod strechou zvyknú robiť hniezda.

Nemusíte sa obávať, že by vás niekto obvinil z necitlivosti voči týmto živým tvorom. Obnovu fasády a náklady na farby, do ktorých potom musíte investovať vám nezaplatí nikto. Lacné zábrany proti vtákom sú preto ideálne riešenie. A môžete ich inštalovať aj bez pomoci odborníka a na akúkoľvek časť domu alebo plotu. Jednoducho na miesto, kde si neželáte, aby vám svojím trusom a výkalmi vtáky znehodnocovali váš majetok.

Existujú nejaké obmedzenia?

Nevýhodou vo váš prospech môže byť len to, že sa zbavíte ranného vtáčieho spevu a každoročného príletu lastovičiek z teplých krajín. Pomôže vám v tom účinná ochrana proti lastovičkám s jednoduchou inštaláciou. S pomocou špeciálneho lepidla, ktoré si zakúpite v e-shope priamo so spomínanými hrotmi.

 

Zdobenie si nechajte na vianočné stromčeky, veľkonočnú dekoráciu a podobné sviatky. Plastovými vreckami pôsobíte na svoje okolie práve naopak a okrem toho vám to s daným problémom veľmi ani nepomôže.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back To Top