Vždy mi ostali vajíčkové žĺtky, ktoré som zvykla dať zamraziť v mrazničke. Chcela som ich využiť a nie je nič lepšie ako krém uvarení z vajíčkových žĺtkov a ešte keď je v ňom aj kokos. Nejak takto som vymyslela tento recept.
Suroviny
Cesto:
9 ks vajíčka ( 3×3 ks )
9 pl xilit ( 3×3 pl )
7,5 pl ovsená múka ( 3×2,5 pl )
Soda bikarbona za 3 špičky nože ( 3×1 )
1,5 pl nesladené kakao ( 3×0,5 pl )
Krém:
6 ks vajíčkové žĺtka
2 bal. vanilkový pudingový prášok
8 dl mlieko
4 pl strúhaný kokos
2 čl sladidlo
Postup
Cesto:
- Vajíčka rozdelíme na žĺtka a bielky.
- Žĺtky od vajíčok vymiešame na sneh so sladidlom až kým sa v nej sladidlo nerozpustí alebo nezačne byť bieli a s mixérom v ňom vymiešame soda bikarbonu a kakaový prášok.
- Pritom vymiešame aj bielka na tuhý sneh. Nakoniec po troške pridávame múku ku žĺtkovému krému a pridáme aj bielkový sneh.
- Opatrne miešame aby sme nerozbili sneh. Pečieme na 180 stupňoch. Po dobe 15-20 minút.
- 3 piškóty si musíme pripraviť.
Krém:
- Vajíčkové žĺtka najprv vymiešame s pudingovým práškom a s troška mliekom a miešame tak aby nevznikli hrčky. Pridáme potrebné množstvo sladidla, môže byť aj tekuté.
- Nakoniec prilejeme aj zvyšok mlieka. Na malom ohni postupne miešané na hladko varíme, až kým nevznikne puding.
- Najlepšie je miešať s mixérom až kým nevychladne a tak nebude vrch „ kožený „ . Podľa chuti ešte primiešame strúhaný kokos a spolu ešte raz premiešame. Rozdelíme na 3 časti ak sa dá.
- Natrieme piškóty a zdobíme ako chceme.