Máte chuť na bublaninu? Nie je nič jednoduchšie, než si ju urobiť doma a my vám ponúkame recept 🙂
5 vajec
1 štvrťlitrový hrnček práškového cukru
1 štvrťlitrový hrnček smotany
2 štvrťlitrové hrnčeky polohrubej múky
1 prášok do pečiva
tuk a hrubá múka na vymastenie koláčového plechu
Vajcia prešľaháme v mise s cukrom (metličkou alebo vidličkou), vlejeme šľahačku, múku rozmiešanú s práškom do pečiva a pripravíme liate cesto.
Plech na pečenie vymastíme tukom, vysypeme múkou. Predhrejeme rúru na 180 ° C.
Cesto vlejeme na plech, poukladáme čerešňami a bez otáľania vložíme do horúcej rúry.
V teplovzdušnej rúre ju pečieme 20 minút
Nechajte sa zviesť týmto hitom mesiaca zrelého ovocia a zahryznite sa do čerešní.
zdroj:coolinarika.com