Recept na úžasný dúhový koláč, ktorý je vo svete obrovským hitom

Máte chuť na niečo veľmi zaujímavé, čo nielen chutné ale aj vyzerá na oko krásne? Potom tu pre vás máme dúhovú tortu

Ingrediencie na 24 cm korpus :
270 g masla
511g kryštálového cukru
6 bielkov
2 lyžičky vanilkového extraktu
510g hladkej múky
5 lyžičiek prášku do pečiva
trocha soli
420ml mlieka
Krém z bielej čokolády:
1 vanilkový puding
300ml mlieka
250g masla
100g práškového cukru
1 vanilkový cukor
100g bielej čokolády

poleva:
Polevová hmota  s mandľovou príchuťou. Môžete použiť marcipán alebo orechy. Približne 400-500 gramov

nbv

Najskôr si uvaríme puding z 300ml mlieka, aby mal hustejšiu konzistenciu. Po odstavení doň nalámeme tabuľku bielej čokolády, ktorá sa v horúcom pudingu behom chvíľky rozpustí. Zamiešame, prikryjeme puding potravinovou fóliou, aby nám na vrchu nezaschol, a necháme vychladiť.
Vrhneme sa na cesto. Vyšľaháme mixérom zmäknuté maslo s cukrom. Potom znížime otáčky a vmiešame vanilkový extrakt a vaječné bielky. Po chvíľke je hmota hladká a nadýchaná. Postupne pridávame múku, ktorú si vopred zmiešame s práškom do pečiva, a mlieko. Hotové cesto rozdelíme do šiestich misiek.

 Zafarbíme potravinárskymi farbami – fialová – modrá – zelená – žltá – oranžová – červená a pečieme v rúre predhriatej na 175 ° po 15 minútach.
Keď máte jednu formu ako ja, tak pečenie zaberie  dosť času, takže si medzitým môžete pripraviť krém. Vyšľaháme maslo s práškovým a vanilkovým cukrom. Nepoužili sme celé predpísané množstvo práškového cukru, ale iba 60 gramov. Do zmesi pridáme vychladnutý puding a vyšľaháme dohladka.
Jednotlivé farebné vrstvy zlepíme krémom dohromady. Začneme fialovým plátom, potrieme tenkou vrstvou krému a položíme modrý plát, potrieme tenkou vrstvou krému a rovnako pokračujeme so zelenou, žltou, oranžovou aj červenú vrstvou.

Nezabudneme potrieť boky aj vrchnú časť torty a necháme stuhnúť v chladničke. Nakoniec dáme polevu, môže použiť marcipán, a veľdielo je dokonané.

fdg

zdroj:yummy-muffin.com

Back To Top