Jednoduchý recept na punčové rezy, ktoré budú ako z cukrárne

Punčový rez ochutnal asi každý z nás no nie všetci ho vedia robiť. Konečne vám tak ponúkame ucelený recept na jeho prípravu, ktorý je veľmi jednoduchý a pokojne ho môžete zdieľať aj s vašimi priateľmi na Facebooku.

Piškótové pláty 2 ks:
6 ks vajec
180 gm práškový cukor
6 lyžíc vody
250 g hladkej múky
1/2 bal. prášku do pečiva
Ružové cesto:
8 ks vejec
240 g. kr. cukru
8 lyžíc vody
350 g hladká múka
1 bal.prášku do pečiva
červené potravinárske farbivo
punč:
850 ml voda
850 g kr. cukru
punčová aróma
vrch:
fondánová poleva
čokoláda na ozdobu
+ marmeláda

Najprv pripravíme klasické biele cesto a to nasledovným spôsobom. Vajíčka vymiešame s práškovým cukrom, pridáme vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a cesto rozdelíme na polovicu. Potom upečieme dva tenké pláty pri teplote 220 stupňov počas 9-10 minút-

Ružové cesto upečieme ako klasické cesto, ktoré všetci poznáme s tým rozdielom, že ho dofarbíme potravinárskym farbivom. Pečieme pri teplote 190 stupňov počas 25 minút.

Vodu a cukor privedieme k varu a prilejeme punčovú esenciu podľa chuti.

Upečené a vychladnuté pláty potrieme marmeládou. Na biely položíme ružový, ktorý polejeme teplým punčom a na dostatočne poliaty ružový plát položíme marmeládou natretý plát. Zaťažíme plechom a necháme cez noc odpočívať.

Vrch polejeme ružovú fondánovú polevou a pofŕkame čokoládou. + marmeláda

zdroj: slovakcooking.com

Back To Top