Toto je jeden z najjednoduchších a najrýchlejších spôsobov, ako si pripraviť mimoriadne chutné a šťavnaté kuracie prsia (Hassselback). Tento efekt dosiahnete tým, že zárezy v nich naplníte chutnou zmesou špenátu a kozím syrom. Vďaka tomu, každým kúskom budete prežívať kulinársky zážitok.
Ak ste ešte nepočuli o Hasselback, je to originálna technika vyvinutá v reštaurácii vo Švédsku (reštaurácia Hasselbacken alebo tak príbeh pokračuje) v ktorých malé zárezy v zemiakoch ( niečo ako akordeón) naplnili slaninou a syrom. Výsledok bol chrumkavý zemiak z vonku a vo vnútri vynikajúc mäkký zemiak so slaninou a syrom v každom súste. Dnes už je možne tento spôsob vidieť na každom kroku na všetky spôsoby, jablká, sladké zemiaky či kuracie prsia.
Ingrediencie:
3 šálky špenátu
½ šálky kozieho syra (alebo feta)
½ lyžičky mletej červenej papriky
4 kuracie prsia
Soľ a čierne korenie
2 lyžičky papriky
½ šálky nastrúhanej mozzarely alebo čedaru
Takže tu vám prezentujeme jednoduchý špenátovo – syrový kurací Hasselback:
Začnete tým, že si uvaríte čerstvý špenát až kým nebude pôsobiť ako keby bol zvädnutý (cca 3-5 minút) potom pridajte kozí syr a štipku červenej papriky a varte to až kým sa syr nerozpustí (približne 1 minúta)
Do kuracích pŕs spravte zárezy približne centimeter a pol od seba asi do ¾ hrúbky pŕs. Opatrne, nechceme ich prerezať.
Prsia naplníme špenátovo – syrovou zmesou….
Okoreníme to soľou, čiernym korením a červenou paprikou
Na vrch nastrúhajte trochu mozzarely alebo čedaru a dajte do rúry na cca 25 minút na približne 200°C. A to je všetko
Posledných 10 minút prepnite rúru z pečenia na grilovanie a syr nadobudne extra bublinky a hnedastú farbu.
Ako môžete vidieť, špenát a syr bude v každom kúsku. Tento recept si určite zamilujete.
Niečo podobne môžete spraviť aj v kombinácii s:
Ugrilovanou paprikou a feta syrom
Jablko, šunka a čedar
Slanina a modrý syr
Divoká ryža a huby
Kombinácie nie sú obmedzené, je to len na vašej kreativite.
Ešte si to raz rýchlo zhrňme 🙂
Nahrejte si rúru na 200°C, plech vyložte papierom na pečenie
Vo veľkej panvici si uvarte špenát na olivovom oleji a potom pridajte kozí syr kým sa nerozpusti
Nazerané kuracie prsia si pripravte na plech a môžete ich naplniť zmesou
Vrch posypte syrom soľou korením a červenou mletou paprikou
Pečte 20-25 minút. Ak chcete môžete nechať 10 minút grilovať.
A takto to vyzerá na videu 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=-l7j5yyJ3PE