Ako na vybielenie oblečenia. Najúčinnejší spôsob,aby boli znova biele!

Udržiavanie bielych šiat, môže byť celkom problém. Časom biele oblečenie môže zožltnúť alebo zosivieť. To je naozaj nočná mora. Hoci väčšina gazdiniek sa obráti na syntetické bielidlo, iba to zhorší. Nedokáže priniesť očakávané výsledky. Ako obnoviť biele oblečenie?

Našťastie, neprichádzajte vždy k drahým bielidlám ale existujú prírodné metódy aby bolo vaše oblečenie biele. V skutočnosti jedným z najúčinnejších spôsobov ako vybieliť prádlo je manganistan draselný. Ten dosahuje želaný výsledok.

zdroj:healthyfoodteam.com

Ako vybieliť s manganistanom draselným?

Manganistan draselný je ľahko k dispozícií v každej lekárni. Ak chcete efektívne vybieliť svoje oblečenie, tak si pripravte 3 l vody do umývadla kde pridáte niekoľko kryštálikov manganistanu draselného Počkajte, až sa dobre rozpustí. nepoužívajte príliš veľa manganistanu draselného lebo sa voda zmení do tmavo-fialová. Potom pridajte 200g pracieho prostriedku. Dobre premiešajte. Nakoniec roztok s oblečením vložíte do plastového vrecúška. Nechajte ho pôsobiť po dobu 4-5 hodín. Najlepšie cez noc a nebojte sa o svoje oblečenie kvôli sfarbeniu vody.

O 5 hodín neskôr vyberte oblečenie z vrecúška a vytlačte z neho prebytočnú vodu. Potom ho obvykle vyperte v pračke. Nebojte sa ho vyprať aj s tým roztokom. Ak ste však oblečenie dopredu vyprali, iba ho opláchnite v čistej vode a nechajte vyschnúť.

Ak je to potrebné, metódu opakujte kým sa vaše oblečenie neobnoví do peknej bielej farby. Ďalšia bežná prísada ktorú môžete použiť na bielenie oblečenia je jedlá sóda. jednoducho zmiešajte 2-3 lyžice jedlej sódy s vaším pracím prostriedkom. Jedlá sóda je užitočná na zmäkčovanie tvrdej vody. Výsledky sú ohromujúce.

Back To Top