Karbonátky tak výborné, že neuveríte ako veľmi sú v skutočnosti zdravé

Dnes si predstavíme recept, ktorý vás prekvapí hlavne tým, že je v skutočnosti zdravý aj keď to tak na prvý pohľad nemusí vyzerať.

Lievance sú totiž pripravené zo zdravých ingrediencií, nemusíte sa teda obávať toho, že po nich priberiete. Recept je rýchly a jednoduchý. Uvidíte, že až ich prvýkrát ochutnáte ani nespoznáte, že to čo práve jete je karfiol

ingrediencie

– 1 karfiol
– 500 g zemiakov
– 1 cibuľa
– 2 vajcia
– 1 hrnček múky
– 1/3 šálky zelenej cibule
– 2 lyžičky soli
– 1 lyžička korenia
– 1/4 šálky petržlenu
– 3/4 šálky čedaru
– 1/2 šálky olivového oleja
– 3 lyžice pažítky

postup

1) Zemiaky si olúpeme, nakrájame na štvrtiny a potom si jednotlivé ružičky karfiolu rozmixujeme v kuchynskom robote, kým nebudú veľké približne tak ako hrášok.

2) Vo veľkej mise si zmiešame karfiol spoločne so zemiakmi. Pridáme vajce, múku, zelenú cibuľu, soľ, korenie, petržlenovú vňať a syr a dôkladne premiešame.

3) rozžeravíte si panvicu s olivovým olejom a vzniknutú zmes si vytvarujeme do karbonátku. Karbonátky umiestnime na rozpálený olej. Každú placku smažíme zhruba 3-6 minút z každej strany.

4) Placky si dáme na plech vyložený papierom na pečenie a skladujeme ich v rúre predhriatej na 250 stupňov, tam ich necháme Zhurba 5 minút a na záver už je len posypeme petržlenom.

5) Môžeme podávať.

zdroj12tomatoes.com

Back To Top