Úžasná cesnaková pasta na chlebík alebo k hlavnému jedlo. Vydrží celú zimu

V zime všetci cítime akútny nedostatok čerstvého ovocia a zeleniny. Preto sa v lete snažíme pripraviť čo najviac produktov, ktoré nám vydržia aj niekoľko mesiacov. Dnes sa naučíte, ako si pripraviť cesnakovú pastu na zimu, ktorá ozdobí a dochutí každý váš pokrm. Túto pastu je možné pridať do polievok, zapekaných jedál, omáčok alebo na sendvič.

рецепт чесночной пасты

Cesnaková pasta na zimu

Ingrediencie

  • 250 g cesnaku
  • 1 čl soli
  • 30 ml olivového oleja
  • 1 pl citrónovej šťavy

Postup

Prichystajte si sterilizovanú nádobu s objemom 300 ml. Výsledný projekt je najlepšie ukladať do malých pohárov, preto môžete zvoliť aj sklá s menším objemom.

Olúpte si 250 g cesnaku a rozmixujte ho v mixéri, kým z neho nevznikne pyré.

Pridajte do mixéra 1 čl soli, 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy a 30 ml olivového oleja. Následne si pastu ešte raz vymiešajte.

Hotovú pastu preneste do čistej nádoby, na vrch nalejte 1 polievkovú lyžicu olivového oleja a uzatvorte ju.

Cesnakovú pastu môžete vložiť do chladničky aj mrazničky. Nemusíte sa báť, že by sa v mrazničke premenila na ľad. Prípadne ju môžete naliať do formy určenej na ľad a prekryť potravinovou fóliou.

 

Cesnaková pasta s bylinkami

Ingrediencie

  • 250 g cesnaku
  • 1 čl soli
  • 1 pl jablčného octu
  • 30 ml rastlinného alebo olivového oleja
  • 2 vetvičky kôpru

Postup

Olúpaný cesnak rozmixuje v mixéri, aby vám vznikla homogénna konzistencia.

Nasekajte si kôpor a pridajte ho do cesnaku. Pridajte soľ, 1 polievkovú lyžicu octu a 30 ml rastlinného oleja. Mixujte, kým výsledná zmes nebude hladká.

Následne ju premiestnite do suchej sterilizovanej nádoby a pridajte olivový olej. Nádobu pevne zatvorte a vložte do chladničky.

Stačí 20 minút a máte dve skvelé cesnakové pasty. Ak nevydržíte čakať, môžete ich okamžite jesť. Môžete si do nej pridať smotanu a konzumovať napríklad s mäsom a varenými zemiakmi.

Zdroj: sovkusom.ru