Jednoduché, ale chutné predjedlo z paradajok, vajíčok, byliniek a cesnaku.
Na prípravu potrebujete:
- 3 varené vajcia
- po 1 zväzku zelenej cibuľky, kôpru a petržlenovej vňate
- 2 paradajky
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a korenie
- 2 pl majonézy
Postup
- Uvarte si vajcia, nechajte ich vychladnúť a nastrúhajte na strúhadle.
- Paradajky nakrájajte na hrubšie krúžky.
- Všetku zeleň si nasekajte najemno spolu s cesnakom, ktorý môžete aj prelisovať.
- Zmiešajte si vajcia, bylinky, cesnak, majonézu, soľ a podľa chuti pridajte korenie.
- Túto zmes naukladajte na kolieska paradajok a môžete servírovať.
Tip: tento pokrm môžete meniť rôznymi ingredienciami. Nič nepokazíte, ak do zmesi premiešate strúhaný tvrdý syr alebo smotanový syr, prípadne s tvarohom. Potom už len stačí pridať viac soli. Ak máte radi rôzne chute, pridajte nakrájanú nakladanú uhorku.
Pre milovníkov rýb odporúčame vziať si akékoľvek konzervované ryby v oleji, rozpučiť ich vidličkou a zmiešať ich s nastrúhaným vajíčkom, kôprom, zelenou cibuľkou a naniesť zmes na nakrájané paradajky.
Môžete tiež vyskúšať huby, ktoré osmažíte na suchej panvici, kým sa z nich neodparí tekutina a zmiešate ich s kôprom, vajcom a majonézou.
Zdroj: souspark.ru