Babička nám ukázala recept na jedlo, ktoré sa v lete vždy podáva na stole a stojí pár centov

Jednoduché, ale chutné predjedlo z paradajok, vajíčok, byliniek a cesnaku.

Na prípravu potrebujete:

  • 3 varené vajcia
  • po 1 zväzku zelenej cibuľky, kôpru a petržlenovej vňate
  • 2 paradajky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie
  • 2 pl majonézy

Postup

  1. Uvarte si vajcia, nechajte ich vychladnúť a nastrúhajte na strúhadle.
  2. Paradajky nakrájajte na hrubšie krúžky.
  3. Všetku zeleň si nasekajte najemno spolu s cesnakom, ktorý môžete aj prelisovať.
  4. Zmiešajte si vajcia, bylinky, cesnak, majonézu, soľ a podľa chuti pridajte korenie.
  5. Túto zmes naukladajte na kolieska paradajok a môžete servírovať.

 

Tip: tento pokrm môžete meniť rôznymi ingredienciami. Nič nepokazíte, ak do zmesi premiešate strúhaný tvrdý syr alebo smotanový syr, prípadne s tvarohom. Potom už len stačí pridať viac soli. Ak máte radi rôzne chute, pridajte nakrájanú nakladanú uhorku.

Pre milovníkov rýb odporúčame vziať si akékoľvek konzervované ryby v oleji, rozpučiť ich vidličkou a zmiešať ich s nastrúhaným vajíčkom, kôprom, zelenou cibuľkou a naniesť zmes na nakrájané paradajky.

Môžete tiež vyskúšať huby, ktoré osmažíte na suchej panvici, kým sa z nich neodparí tekutina a zmiešate ich s kôprom, vajcom a majonézou.

 

Zdroj: souspark.ru