Nasolené bravčové mäso – skvelá náhrada za šunku alebo Prosciutto

Nasolené sušené mäso je nielen vynikajúcou možnosťou pri príprave chutného sendviča, ale aj dobrým občerstvením, ktoré je možné v prípade neočakávaných hostí dlhodobo mať v chladničke. Preto sa dnes s vami podelíme o recept na lahodné sušené bravčové mäso, ktoré sa dá ľahko pripraviť v pohodlí domova.

Ingrediencie:

  • 2 kg bravčového mäsa
  • soľ
  • čierne korenie
  • tymián
  • rozmarín
  • bobkový list
  • koriander

 

Príprava:

  1. Mäso opláchnite a osušte papierovými utierkami. Odrežte z neho všetok prebytočný tuk.

  1. Okoreňte mäso.

  1. Pomletý bobkový list a koriander zmiešajte s tymiánom a rozmarínom. Posypte mäso z oboch strán.

  1. Vložte mäso do nádoby, zasypte ho soľou zo všetkých strán a vložte ho do chladničky na 2 dni.

  1. Po 2 dňoch vyberte mäso z chladničky, opláchnite ho pod tečúcou vodou a osušte ho papierovými utierkami. Každé 2 dni vymeňte utierky za suché. Po 3 týždňoch budete mať vynikajúce sušené bravčové mäso, ktoré už len stačí nakrájať na tenké plátky a servírovať.