Nasolené sušené mäso je nielen vynikajúcou možnosťou pri príprave chutného sendviča, ale aj dobrým občerstvením, ktoré je možné v prípade neočakávaných hostí dlhodobo mať v chladničke. Preto sa dnes s vami podelíme o recept na lahodné sušené bravčové mäso, ktoré sa dá ľahko pripraviť v pohodlí domova.
Ingrediencie:
- 2 kg bravčového mäsa
- soľ
- čierne korenie
- tymián
- rozmarín
- bobkový list
- koriander
Príprava:
- Mäso opláchnite a osušte papierovými utierkami. Odrežte z neho všetok prebytočný tuk.
- Okoreňte mäso.
- Pomletý bobkový list a koriander zmiešajte s tymiánom a rozmarínom. Posypte mäso z oboch strán.
- Vložte mäso do nádoby, zasypte ho soľou zo všetkých strán a vložte ho do chladničky na 2 dni.
- Po 2 dňoch vyberte mäso z chladničky, opláchnite ho pod tečúcou vodou a osušte ho papierovými utierkami. Každé 2 dni vymeňte utierky za suché. Po 3 týždňoch budete mať vynikajúce sušené bravčové mäso, ktoré už len stačí nakrájať na tenké plátky a servírovať.