PRÍSADY
cesto:
- 8 vajec
- 8pl cukru
- 8 pl hl. múky
- 1 čl prášku do pečiva
Krém:
- 2 bal. smotanového pudingu
- 6 dl mlieka
- 25 dkg masla
- 20 dkg práškového cukru
- 15 dkg čokolády na varenie
PRÍPRAVA.
Vajíčka rozdelíme, bielka vyšľaháme na tuhý sneh s cukrom, po jednom pridávame žĺtky a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vylejeme na plech o rozmere 35×45 cm. Rúru zohrejeme na 180°C a upečieme dve pláty piškótového cesta. Po vychladnutí obe pláty rozrežeme tak aby sme mali 4 pláty piškóty.
Na krém uvaríme puding, maslo vymiešame s cukrom a pridáme do vychladnutého pudingu.
Príprava: čokoládu roztopíme, krém rozdelíme na tri časti, necháme kúsok aj na vrch. Prvý plát potrieme krémom, polejeme čokoládou a takto pokračujeme aj s ostatnými plátmi. Posledný plát potrieme krémom a polejeme hrubo čokoládou, odložíme do chladničky stuhnúť. Je to výborný recept 🙂
Recept pridala Pakainé Hegedús Andrea
-poznám tento zákusok, už som ho robila viackrát, je fenomenálny!
-chutí výborne aj ja ho zvyknem robiť!