Pečené kuracie Cordon Bleu v chrumkavom cestíčku s jemným syrom! Také jemné, že sa rozpadá s na jazyku!

Cordon Bleu už pozná snáď každý. Vynikajúca kombinácia jemného kuracieho mäsa, šunky a jemného syra. To všetko zabalené v chrumkavom vyprážanom cestíčku. S vhodnou prílohou sa jedná o vynikajúce jedlo.

S letom však veľa ľudí vyhľadáva ľahšie alternatívy klasických jedál a tu môže byť problémom napríklad práve úprava vyprážaním. Vyskúšajte si preto pripraviť tento recept na pečené Cordon Bleu!

zloženie

  • 4 kuracie filety (asi 800 g)
  • čierne korenie
  • 3 čajové lyžičky Podravka
  • 200 ml vody
  • 2 lyžice rozpusteného masla (25 g)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ½ čajovej lyžičky oregana
  • 4 polievkové lyžice varenej šunky (100 g)
  • 4 plátky syra (100 g)
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 80 g strúhanky
  • 2 lyžičky sladkej papriky
  • 2 polievkové lyžice strúhaného parmezánu

Príprava

Kuracie mäso naklepte a posypte jednou lyžicou Podravky.

Vložte mäso do vody, pridajte zvyšnú Podravku, rozpustené maslo, cesnak, oregano a niekoľko minút povarte.

Zmiešajte strúhanku, papriku a parmezán.

Do kuracieho mäsa pridajte šunku, syr a zabaľte, zaistite špáradlami.

Ponorte mäso najskôr do kvapalnej zmesi a obaľte v zmesi strúhanky. Poskladajte mäso do plechu a potrite ho olivovým olejom.

Zalejte zvyšnou šťavou a pečte pri 200 stupňoch 45 minút.

Podávajte s vhodnou prílohou.