Keď zatúžíš po niečom naozaj neobyčajnom, vyskúšaj túto tortu. Lahodnému citrónovému krému a chutnému kokosu nikto nevie odolať.
Prísady:
- 12 vajec
- 12 Pl cukru
- 12 PL hladkej múky
Prísady na citrónový krém:
- 125 ml citrónovej šťavy
- 50 ml vody
- 1 čl citrónovej kôry
- 130 g cukor
- 3 ks vajec
Prísady na zdobenie:
- 300 ml šľahačkovej smotany
- 1 bal. stužovača do šľahačky
- práškový cukor podľa chuti
- vanilková aróma
- kokosová múčka
- 1 koliesko citrónu
Príprava:
Pripravíme si cesto, toto množstvo stačí na dve piškóty, pečieme ich osobitne aby ostali pekné vysoké.
Vajíčka rozdelíme, s bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pomaly pridávame cukor a mixujeme tak dlho kým sa cukor neroztopí. Keď sme s tým hotový, po jednom pridáme žltky a preosiatú múku. Optrne zmiešame. Okrúhlu tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a piškóty pečieme v predohriatej rúre na 180°C , 25 minút. Takto upečieme aj druhý plát piškóty. Keď vychladnú, každú rozrežeme na 3 pláty a takto dostaneme 6 piškótových plátov.
Príprava krému:
Citrónovu šťavu spolu s cukrom a citrónovou kôrou dáme variť. Vajíčka vyšľaháme a za stálého miešania primiešame do horúcého krému. Za stálého miešania varíme ešte 5 minút. Uvarený krém preložíme do misky a prikryjeme fóliou.
Poskladajme tortu:
Každý plát natrieme krémom a posypeme kosovou múčkou. Ak sú pláty príliš suché, pokropíme ich osladeným mliekom.
Vrch a boky torty natrieme vyšľahanou šľahačkou.
Na zdobenie pripravíme vanilkový krém, osladený s vanilkovou arómou a šľahačkou. Na vrch môžeme natrieť aj citrónový krém a boky zdobíme opraženým kokosom Nakoniec položíme na vrch torty koliesko citróna. Tortu vložíme do chladničky aspoň na 6 hodín, potom môžeme podávať.
(foto)
Dobrú chuť!