Kokosová torta s citrónovým krémom, lahodnejšiu dobrotu som ešte nejedla!

Keď zatúžíš po niečom naozaj neobyčajnom, vyskúšaj túto tortu. Lahodnému citrónovému krému a chutnému kokosu nikto nevie odolať.

Prísady:

  • 12 vajec
  • 12 Pl cukru
  • 12 PL hladkej múky

Prísady na citrónový krém:

  • 125 ml citrónovej šťavy
  • 50 ml vody
  • 1 čl citrónovej kôry
  • 130 g cukor
  • 3 ks vajec

Prísady na zdobenie:

  • 300 ml šľahačkovej smotany
  • 1 bal. stužovača do šľahačky
  • práškový cukor podľa chuti
  • vanilková aróma
  • kokosová múčka
  • 1 koliesko citrónu

Príprava:

Pripravíme si cesto, toto množstvo stačí na dve piškóty, pečieme ich osobitne aby ostali pekné vysoké.

Vajíčka rozdelíme, s bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pomaly pridávame cukor a mixujeme tak dlho kým sa cukor neroztopí. Keď sme s tým hotový, po jednom pridáme žltky a preosiatú múku. Optrne zmiešame. Okrúhlu tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a piškóty pečieme v predohriatej rúre na 180°C , 25 minút. Takto upečieme aj druhý plát piškóty. Keď vychladnú, každú rozrežeme na 3 pláty a takto dostaneme 6 piškótových plátov.

Príprava krému:

Citrónovu šťavu spolu s cukrom a citrónovou kôrou dáme variť. Vajíčka vyšľaháme a za stálého miešania primiešame do horúcého krému. Za stálého miešania varíme ešte 5 minút. Uvarený krém preložíme do misky a prikryjeme fóliou.

Poskladajme tortu:

Každý plát natrieme krémom a posypeme kosovou múčkou. Ak sú pláty príliš suché, pokropíme ich osladeným mliekom.

Vrch a boky torty natrieme vyšľahanou šľahačkou.

Na zdobenie pripravíme vanilkový krém, osladený s vanilkovou arómou a šľahačkou. Na vrch môžeme natrieť aj citrónový krém a boky zdobíme opraženým kokosom Nakoniec položíme na vrch torty koliesko citróna. Tortu vložíme do chladničky aspoň na 6 hodín, potom môžeme podávať.

(foto)

Dobrú chuť!