Dnes sme vám priniesli taký zaujímavy dezert, ktorý môžete podávať pri všelijakých príležitostiach, lebo jednoducho je fenomenálny. Chuť kávy ju robí jedinečnou, ak raz ochutnáte, tvoja rodina nikdy viac nebude chcieť zmrzlinu z obchodu.
Prísady:
- 300 g detských piškót
- 1 veľká šálka sladkej kávy (250ml)
- 4 žĺtka
- 200 g cukru
- 500 g mascarpone (izbovej teploty)
- 200 ml šlahačkovej smotany
- 100 g čokolády na varenie
Príprava:
Pripravme si kávu a nechajme ju vychladnúť. Nad parou si vymiešame žĺtky s cukrom, kým nezhustnú. Keď sú hotové necháme vychladnúť. Mascarpone vymiešame na krémovú konzistenciu a pridáme vychladnuté žĺtka. Primiešame aj vyšľahanú šľahačku a nadrobno nasekanú čokoládu.
Formu na srnčí chrbát vyložíme fóliou. Piškóty namáčame do kávy a tak ich ukladáma do formy tesne vedľa seba, aj po krajoch. Nalejeme polovicu krému a do stredu položíme 2-3 namočené piškoty tak ako to vidíte na nasledujúcom obrázku.
Naplníme zvyšný krém a položíme zvyšné piškóty. Formu zakryjeme fóliou a položíme do mrazničky na 5 hodín. 30 minút pred podávaním vyberieme z mrazničky, vyklopíme z formy, odstráníme fóliu a posypeme kakaovým práškom.
Dobrú chuť!