Vyskúšajte recept na skvelú alternatívu klasickej pizze s tým rozdielom, že v tomto prípade použijete ľubovoľné mleté mäso. Napriek jednoduchosti prípravy a dostupnosti všetkých ingrediencií vás tento jednoduchý koláč poteší jemným cestom z kefíru a voňavou náplňou.
Ako by ste mohli odolať? Okrem toho, ide o záchranný recept každej gazdinky. Takýto chutný pokrm si určite obľúbite a okamžite sa stane súčasťou rodinných obedov.
Ingrediencie
- 280 g hladkej múky
- 70 g kefíru
- 70 g smotany
- 70 ml vody
- 1 pl cukru
- 2 pl slnečnicového oleja
- 2 čl sušeného droždia
- Soľ
- 150 g mletého hovädzieho mäsa
- 130 g mozzarelly
- 50 g tvrdého syra
- 1 paradajka
- 70 g šampiňónov
- 1 cibuľa
- 2 pl majonézy
- 1 pl kečupu
Postup
V teplej vode rozpustite droždie a cukor, nechajte postáť pár minút.
Do zmesi pridajte kefír, kyslú smotanu, preosiatu múku, soľ a všetko vymiešajte dohladka. Prilejte slnečnicový olej a vypracujte si cesto.
Cesto preložte do vymastenej misy a prikryte. Nechajte kysnúť na teplom mieste približne 45 minút.
Nakrájajte cibuľu a duste ju na panvici asi 3 minúty, kým nezíska svetlo-zlatistú farbu. Potom preložte mleté mäso na panvicu a za stáleho miešania ho smažte ďalšie 3 minúty.
Rúru predhrejte na 200 stupňov.
Cesto vymieste a vyvaľkajte na kruh s priemerom 30 cm. Dajte ho do formy na pečenie a potrite zmesou kečupu a majonézy – nechajte mierny odstup od okrajov.
Huby a paradajky nakrájajte na tenké plátky. Poukladajte huby na základňu cesta, na vrch naneste mleté mäso a paradajku. Posypte nastrúhaným syrom a vrch ozdobte nakrájanými plátkami mozzarelly.
Pečte dozlatista asi 15-20 minút. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: sovkusom.ru