Recept: Neuveriteľne chutný mäsový koláč s hubami pripomínajúci pizzu – HOTOVÝ JE HNEĎ

Vyskúšajte recept na skvelú alternatívu klasickej pizze s tým rozdielom, že v tomto prípade použijete ľubovoľné mleté mäso. Napriek jednoduchosti prípravy a dostupnosti všetkých ingrediencií vás tento jednoduchý koláč poteší jemným cestom z kefíru a voňavou náplňou.

Ako by ste mohli odolať? Okrem toho, ide o záchranný recept každej gazdinky. Takýto chutný pokrm si určite obľúbite a okamžite sa stane súčasťou rodinných obedov.

Ingrediencie

  • 280 g hladkej múky
  • 70 g kefíru
  • 70 g smotany
  • 70 ml vody
  • 1 pl cukru
  • 2 pl slnečnicového oleja
  • 2 čl sušeného droždia
  • Soľ
  • 150 g mletého hovädzieho mäsa
  • 130 g mozzarelly
  • 50 g tvrdého syra
  • 1 paradajka
  • 70 g šampiňónov
  • 1 cibuľa
  • 2 pl majonézy
  • 1 pl kečupu

Postup

V teplej vode rozpustite droždie a cukor, nechajte postáť pár minút.

Do zmesi pridajte kefír, kyslú smotanu, preosiatu múku, soľ a všetko vymiešajte dohladka. Prilejte slnečnicový olej a vypracujte si cesto.

Cesto preložte do vymastenej misy a prikryte. Nechajte kysnúť na teplom mieste približne 45 minút.

Nakrájajte cibuľu a duste ju na panvici asi 3 minúty, kým nezíska svetlo-zlatistú farbu. Potom preložte mleté ​​mäso na panvicu a za stáleho miešania ho smažte ďalšie 3 minúty.

Rúru predhrejte na 200 stupňov.

Cesto vymieste a vyvaľkajte na kruh s priemerom 30 cm. Dajte ho do formy na pečenie a potrite zmesou kečupu a majonézy – nechajte mierny odstup od okrajov.

Huby a paradajky nakrájajte na tenké plátky. Poukladajte huby na základňu cesta, na vrch naneste mleté ​​mäso a paradajku. Posypte nastrúhaným syrom a vrch ozdobte nakrájanými plátkami mozzarelly.

Pečte dozlatista asi 15-20 minút. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj: sovkusom.ru