Podľa tohto receptu môžete svojej rodine pripraviť toto mäso v úprave vyprážaním, podávané s krémovou syrovou omáčkou. Stačí len zvoliť vhodnú prílohu. Jedlo bude vynikajúci so zemiakmi is ryžou.
zloženie
- 2 kuracie prsia
- 3 lyžice hrubej múky
- 2 vajcia
- 5 lyžíc strúhanky
- soľ, korenie
- olej
zloženie omáčky
- 300 ml smotany na varenie
- 20 gramov masla
- 100 g strúhaného parmezánu alebo iného syra
- 2 lyžice kyslej smotany
- petržlenová vňať
Príprava
Mäso nakrájajte a ochuťte koreninami. Obaľte ho v múke, vajci a strúhanke a osmažte v rozpálenom oleji. Nechajte mäso odkvapkať na papierových utierkach a pripravte omáčku. Zahrejte smotanu a pridajte maslo, syr a za neustáleho miešania varte. Akonáhle sa syr roztaví, odstavte z tepla a nalejte na mäso a prílohu. Ozdobte petržlenovou vňaťou a podávajte.